Wasdaman + Muze Jazz Orchestra ft. Steven De bruyn

Tot voor kort werd de Oostendse pianist Bas Bulteel vooral geassocieerd met jazz in een pure vorm. Met Wasdaman laat hij zich van een heel andere kant zien: deze muziek houdt het midden tussen potige, progressieve rock en knetterende hedendaagse jazz, en is doorspekt met invloeden uit de wereld van de elektronica. De sound van Wasdaman is energiek, ritmisch en met duidelijke knipogen naar het werk van o.a. Frank Zappa, King Crimson en de elektrische periode van Miles Davis. In het najaar van 2019 bracht Wasdaman zijn eerste album uit via W.E.R.F. Records.

Bas Bulteel (piano), Bart Vervaeck (gitaar), Frank Debruyne (sax), Joshua Dellaert (bas), Jonathan Callens (drums)

Met bands als El Fish en The Rhythm Junks is Steven De bruyn internationaal doorgebroken als één van de meest energieke harmonicaspelers die aan enkele mondmuziekjes genoeg heeft om een unieke klankwereld te scheppen. The Muze Jazz Orchestra (het huisorkest van CC MUZE in Heusden-Zolder), samengesteld uit voornamelijk Limburgse muzikanten, kan terugblikken op een succesvol palmares. Samen brengen ze een perfecte en wereldse ocktail van jazz, zwoele desert blues, afro, groove, funk & roots.

Steven De bruyn (harmonica), Daniel Vanderhoydoncks (trompet), Lieven Cambré (sax), Koen Nijs (sax), Stien Carlier (sax), Tim Daemen (trombone), David Demuynck (piano), Marco Cirone (gitaar), Rob Vanspauwen (bas), David La Mela (drums)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning