10 jaar JazzCase - dag 2: Llop + Bassss + Moker + Samuel Blaser Trio

Samuel Blaser

Op de 2de festivaldag presenteert “10 Jaar JazzCase” 4 live acts. In de namiddag kan u gratis genieten van Llop en Basss. ’s Avonds concerteren het Belgisch-Italiaanse kwintet Moker en het Zwitsers-Frans-Deens trio van trombonist Samuel Blaser.

Llop (13u, gratis)

Het Belgisch-Franse trio Llop speelt veelal improvisaties, geïnspireerd door traditionele jazz.
Zo creëert, manipuleert en verwerkt drummer Jens Bouttery ter plekke het live opgenomen geluid van de andere muzikanten. Het resultaat is spannend, onverwachts en onvoorspelbaar. Hun debuutalbum Lampke (el NEGOCITO Records, 2014) was onder meer de aanzet voor een eerste buitenlandse tour naar Denemarken en Zweden. Tijdens een residentie in Harlösa werkte het trio aan een nieuwe opname met de Franse contrabassist Brice Soniano. Op “10 Jaar JazzCase” wordt deze opname J.Imp officieel gereleased. Het is een nieuwe stap in het verhaal van Llob en introduceert Brice Soniano als volwaardig vierde lid van de band.

Erik Bogaerts (saxofoon) Benjamin Sauzereau (gitaar) Jen Bouttery (drums, electronics) Brice Soniano (contrabas)

Bassss (15u, gratis)

Om 15 uur neemt Bassss u mee op een jazzy boswandeling langs visuele partituren.
Visuele partituren kenden een grote bloei in de jaren ’50 en ’60 toen componisten zochten naar andere manieren dan het traditionele notenschrift om muziek en klank te noteren; zoals lijnen, kleuren, vormen of teksten.
In het kader van het festival van JazzCase nodigt Musica, het muziekcentrum dat ook onder dak zit in het Dommelhof Neerpelt, het contrabas-ensemble Bassss uit. Bassss zal enkele visuele partituren van Belgische componisten interpreteren. Zeer bijzonder, want de uitvoeringen vinden plaats tussen de bomen van Klankenbos. En passant stuit u ook op werk van leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg. Contrabassist en beeldend kunstenaar Paul Van Gysegem sluit de wandeling af met een improvisatie bij eigen visuele partituren. Naast Van Gysegem ziet u nog de bassisten Peter Jacquemyn, Pieter Lenaerts, Yannick Peeters en Kristof Roseeuw aan het werk. Onder leiding van Koen Evens komen in het bos ook de leerlingen muziek van Kunstacademie Noord-Limburg aan zet.

Moker (20u30)

Moker is een Belgisch-Italiaans jazzcollectief. Deze jazzfanatics kunnen rekenen op erkenning tot ver buiten de landgrenzen. Moker heeft dan ook een stevige live reputatie. Eigen composities wisselt het kwintet vlotjes af met improvisaties. Moker brengt al 15 jaar lang klankavontuur vol fantasie, zonder restricties of taboes.
Vorig jaar bracht Moker een vijfde album uit, getiteld Ladder. De plaat is doordrongen van tijdloze, inspirerende muziek. Ladder is een veelsoortige muziektrip. Naast jazz hoort u psychedelica, krautrock, Afro, minimal, fanfaresk en electro.

Mathias Van de Wiele (gitaar, althoorn) Jordi Grognard (rieten) Bart Maris (trompet, electronics) Lieven Van Pee (bas, electronics) Giovanni Barcella (drums)

Samuel Blaser Trio (22u)

De Zwitserse trombonist Samuel Blaser, actief van New York tot Berlijn, laat zich opmerken in de hedendaagse jazz. Sinds zijn debuut 7th Heaven in 2007 heeft Blaser zich in rap tempo ontwikkeld van een straight-ahead hard bopper tot een innovatieve free jazz muzikant en onderzoekend componist. De jazzmedia bejubelen zijn kwaliteiten in improvisatie alom.
Voor dit trio heeft Blaser straf volk rond zich geschaard. Zoals de Franse gitarist Marc Ducret. Na deel uitgemaakt te hebben van het eerste French National Jazz Orchestra zal Ducret vanaf de late jaren ’80 faam maken met verschillende eigen formaties en veelvuldig toeren doorheen Europa, Afrika en Azië. De Deense muzikant Peter Bruun was als kind al bezeten van drums. Na zijn studies aan het Ritmische Conservatorium in Kopenhagen ging hij zich als percussionist verder bekwamen in onder meer India en Brazilië. Bruun verlegt graag de grenzen tussen compositie en improvisatie.

Samuel Blaser (trombone) Marc Ducret (gitaar) Peter Bruun (drums)


Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning