Sunna Gunnlaugs & Maarten Ornstein

© Sunna Gunnlaugs & Maarten Ornstein

Begin 2013 zochten de muzikanten Sunna Gunnlaugs en Maarten Ornstein contact via Twitter. Het klikte meteen tussen de IJslandse pianiste Gunnlaugs en de Nederlandse basklarinettist Ornstein. Nog datzelfde jaar in de zomer speelden ze al hun eerste live gig op het Reykjavik Jazz Festival. De samenwerking beviel, reacties waren geweldig en dus volgden als duo meerdere optredens in Nederland en IJsland.

In januari 2016 verscheen dan een allereerste album: Unspoken.
Unspoken klinkt ronduit magisch(!) en bevat naast twee bewerkingen van songs van Thelonious Monk voornamelijk eigen composities. Basklarinet en piano gaan bij het duo Grunnlaugs & Ornstein op in één harmonieuze klank, diep en rijk aan boventonen, kristalhelder en levendig.

Uitbundige grooves, virtuoze solo's, verstilling en melancholie, dat is dus het muzikale recept dat de 2de avond van Nordic night(s) voor u in petto heeft. Want het concert Gunnlaugs & Ornstein kadert in het vierdaagse kunstenfestival Nordic night(s) van cultuurcentrum Hasselt, dat naast hedendaagse veelsoortige muziek uit het Hoge Noorden nog aandacht heeft voor dans, film, literatuur, workshops, lezing en debat.

Sunna Gunnlaugs (piano) Maarten Ornstein (basklarinet)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning