H.A.S.T.

Deze instrumentale band heeft zijn roots in free jazz, rock en improvisatie. Hun typerende sound valt nog het best te omschrijven als een niet schuwende verkenning van verbluffende eenvoud, riffs en vrije improvisatie. Minimale soundscapes versmelten met noise-elementen, als een unieke mengeling tussen een Mondriaan en een Pollock. Met hun verkenning van extreme dynamieken, verbluffende eenvoud en alles daartussenin mikt H A S T op de oren, het hart én de geest.

 

In 2017 werd H A S T verkozen tot winnaar van de Jazztract-prijs op het Gent Jazz Festival. Met die geldprijs kunnen ze de opnamen voor een album financieren. In maart 2018 was H A S T ter voorbereiding in JazzCase-Dommelhof 'in residentie' en tijdens dit JazzCase-concert presenteren ze het resultaat, hun eerste LP/CD.

'Slim, getalenteerd en overtuigend, met autoriteit en eigen composities. Een formatie met toekomst, die nog veel kan groeien, maar nu al bijzonder rijp is.' (TAZ Juryverslag, 2016)

Rob Banken (altsax), Artan Buleshkaj (gitaar), Roeland Celis (gitaar), Cyrille Obermüller (bas), Elias Devoldere (drums).

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning