GEANNULLEERD | Musing from the lowland - Wolvert Brederode + Saskia Lankhoorn

DIT CONCERT WERD GEANNULEERD.

Musings from the Lowlands is een gezamenlijk project van Saskia Lankhoorn (modern klassieke piano) en Wolfert Brederode (jazzpiano), de enige twee Nederlandse artiesten die onder eigen naam een opname realiseerden voor het toonaangevende Duitse (jazz)label ECM. Beide albums werden genomineerd voor de Edison Publieksprijs.

Lankhoorn en Brederode stelden een programma samen geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Brederode speelt met zijn trio eigen werk van Black ice, aangevuld met nieuwe composities. Lankhoorn speelt solo repertoire van Kate Moore en Valentin Silvestrov, aangevuld met werk van Nederlandse en verwante componisten waaronder Piet-Jan van Rossum, Peter Adriaansz, Pete Harden en Julia Wolfe.

Ze gingen ook een samenwerking aan met de ontwerpers van studio SIDF voor een podiumbeeld geïnspireerd door het Hollandse licht.

Met Saskia’s prachtige doch krachtige klassieke speelwijze en Wolferts wispelturige en toch melodische composities belooft dit een avond te worden van tegenstellingen tussen licht en schaduw, energie en diepgang, klassiek en jazz. Aanrader ook voor liefhebbers van Yann Tiersen, Joep Beving en Nils Frahm trouwens.

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning