Donder + Igor Gehenot Organ Trio

Enkele jaren geleden werd de jonge pianist Igor Gehenot nog de Waalse Jef Neve genoemd. Die vergelijking zult u vandaag niet meer horen, want op enkele jaren tijd heeft Gehenot een heel eigen stem ontwikkeld. Hij viel meermaals in de prijzen met zijn trio met Teun Verbruggen en waagt zich nu aan een instrument dat tot de verbeelding spreekt dankzij zijn herkenbare, zwoele klank: het hammond orgel.

Niet alleen JazzLab merkte het talent van Gehenot op toen ze zijn trio enkele jaren geleden een tournee aanboden. Ook het toonaangevende Britse tijdschrift Jazzwise was onder de indruk van de Luikenaar: Gehenots laatste worp kreeg van Jazzwise de titel ‘jazzplaat van het jaar’ aangemeten.

De pianist heeft twee sterke troeven in huis: een grote dosis vastberadenheid en een onontbeerlijke portie talent. Met con- certen op de grote Belgische en buitenlandse jazzfestivals, zoals Gent Jazz Festival, Brussels Jazz Marathon, London Jazz Festival, e.v.a., heeft hij de voorbije jaren zijn grote doorbraak geforceerd.

Het pianotrio Donder mogen we zonder schroom toevoegen aan het lijstje van pottenbrekende Belgische jazzbands zoals De Beren GierenSCHNTZL en Steiger. Hun ingetogen debuutalbum Still bewijst in al zijn eenvoud dat dit trio een grandioos talent herbergt en het kreeg verschillende lovende recensies. Verwacht u aan een donkere cinematografische trip met aan David Lynch en Hitchock verwante vibes. Dit doen ze door verschillende lagen en atmosferen te combineren met hypnotiserende ritmes. Een constante zoektocht die ze al improviserend afleggen.

Stan Callewaert (bas), Harrison Steingueldoir (piano) en Casper Van De Velde (drum)
Igor Gehenot (piano), Quentin Liégeois (gitaar), Matthias De Waele (drum)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning