Under The Surface met o.a. Joost Lijbaart

Het trio Under The Surface ontmoette elkaar in mei 2015 als initiatief van de Bredase stichting Beaux Jazz. Het uitgangspunt was improvisatie, waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol zou spelen. In maart 2017 bracht het drietal een debuutalbum uit bij Challenge Records.

 

Joost Lijbaart behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Hij speelt onder meer in het kwartet van Yuri Honing. Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge muzikanten in het Europese improvisatiecircuit en heeft al vele prijzen gewonnen. Sanne Rambags won de Conservatorium Talent Award in 2017. Ze is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, soms door zichzelf volledig te positioneren tussen de muzikanten. Dit geeft haar stem een instrumentale functie, die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart en Stadhouders.

Under The Surface is een uniek trio van drie muzikanten uit verschillende generaties, die elkaar hebben gevonden in een gemeenschappelijke drang om te zoeken naar ruimte en stilte door improvisatie.

Joost Lijbaart (drums, percussie), Sanne Rambags (zang), Bram Stadhouders (akoestische gitaar, synthesizers, lier, percussie).

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning