JAM! | BB Three, L'Equipe De Rêve & Conservatorium Maastricht Big Band

In het kader van het project grensverleggers sluiten Motives for Jazz vzw en Jazz Maastricht dit seizoen af met een triple bill van jazz. We verwennen je op het podium met naast BB Three en Equipe de Rêve ook nog eens de Big Band van het Conservatorium Maastricht. 

Dit minifestival brengt jazzliefhebbers, jazzmuzikanten en andere jazzprofessionals samen, een beleving voor iedereen die van jazz houdt. In de foyer zorgt Pastificio Guiliana voor wat lekkers en kan je genieten van onze huiswijn. We sluiten de avond af met een jamsessie, speciaal voor de echte fanaten!


𝗧 𝗜 𝗠 𝗘 𝗧 𝗔 𝗕 𝗟 𝗘
__________________

🎷 𝟮𝟬u𝟬𝟬 - 𝟮𝟬u𝟰𝟱 | 𝗕𝗕 𝗧𝗵𝗿𝗲𝗲 | 𝗰𝗮𝗳é
BB Three van frontman en toetsenist Johan De Haan presenteert subtiele én krachtige grooves met zijn nieuwe album Love Balloon. Rode draad door het album is zonder twijfel de liefde, maar de inmiddels traditionele ‘happy instrumental’ van bassist Didderen ontbreekt ook deze keer nit, net als de eigenzinnige bewerkingen van klassiekers (‘Sitting On The Dock Of The Bay’, ‘Always On My Mind’). En ja, jazz is er nog steeds. Maar zeker ook soul, pop en funky grooves. Maar bovenal draait het op ‘Love Balloon’ om liedjes. Soms humoristisch, soms gewoon schaamteloos mooi, altijd onmiskenbaar BB Three. 

🎷 𝟮𝟭u𝟬𝟬 - 𝟮𝟭u𝟰𝟱 | 𝗕𝗶𝗴 𝗕𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗿𝘃𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝘂𝗺 𝗠𝗮𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁 | 𝘀𝗰𝗵𝗼𝘂𝘄𝗯𝘂𝗿𝗴
De Jazz Bigband van het Conservatorium Maastricht speelt een gevarieerd repertoire met zowel bekende klassiekers van Thad Jones en Sammy Nestico als enkele uitstapjes naar recente en lokale bigbandleiders als Bert Joris. Onder leiding van trompettist Carlo Nardozza werkt de groep dit semester intensief aan een programma dat op meerdere locaties in de regio gepresenteerd wordt. Het conservatorium biedt haar studenten een innovatief programma gericht op persoonlijke en muzikale ontwikkeling alsook het beheersen van het vakmanschap. De Bigbandleden ontwikkelen zich sterk door het aangeboden curriculum van de jazzafdeling. Zo volgden ze een masterclass van contrabassist en dirigent John Clayton. Enkele bigbandleden gingen op studiereis naar New York City waar ze inspiratie opdeden bij o.a. de Village Vanguard Orchestra en de Jimmy Heath Big Band, waarbij een bijzondere meet-and-greet met de 92-jarige bandleider plaatsvond. Conservatorium Maastricht presenteert met trots een sterke Bigband met internationaal karakter.

🎷 𝟮𝟮u𝟬𝟬 - 𝟮𝟮u𝟰𝟱 | 𝗘𝗾𝘂𝗶𝗽𝗲 𝗱𝗲 𝗥ê𝘃𝗲 | 𝗰𝗮𝗳é
Bassist Jo Didderen mag later de avond uitpakken met zijn eigen dreamteam L’Equipe de Rêve. Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groove gerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective.

🎷 𝟮𝟯u𝟬𝟬 - 𝟮𝟯u𝟰𝟱 | 𝗝𝗔𝗠!-𝘀𝗲𝘀𝘀𝗶𝗲 | 𝗰𝗮𝗳é
Wiens jazzhonger na het optreden van Equipe de Rêve nog niet gestild is, kan gerust blijven zitten in het café. Het podium zal vrijgemaakt worden voor jazztalenten die het beste van zichzelf willen geven. Iedereen mag aansluiten en zo zien we waar de avond ons brengt!

__________________


𝗠 𝗘 𝗘 𝗥  𝗜 𝗡 𝗙 𝗢
http://www.motivesforjazz.be/
https://www.jazzmaastricht.com/
http://www.muze.be/
https://www.deburen.eu/project/17/grensverleggers

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning