JAZZ OP HET PLEIN: SYM

De symbiose tussen virtuoze muzikanten van diverse invloeden en achtergronden. De betoverende interactie tussen geluid en beweging.

SYM is de vrolijke samenwerking tussen de Senegalese gitarist Hervé Samb en de Belgische saxofonist Nicolas Kummert. De synergie tussen hun rijke en eclectische muzikale werelden, verankerd in een gedeelde passie voor Afrikaanse muziek. 


Gesteund door Jasper Van Hulten op drums, brengt SYM een levendige mix van jazz, rock en een modern Afrikaanse sound. Deze unieke alchemie wordt nog versterkt door de fascinerende bewegingen van Fatou Traoré, Yvan Bertrem en Yipoon Chiem, wat leidt tot een hoogst aanstekelijke collectieve energie. 

KUMMERT is een ongelooflijk veelzijdige Belgische saxofonist en componist. Zijn muzikale reizen en ruimdenkendheid leverden hem een bijzonder rijk geluid op. Hij speelde met artiesten als Pierre Van Dormael, Jef Neve, Viktor Lazlo en Alexi Tuomarila, evenals Manu Di Bango, Keziah Jones en menig dj uit de hip-hop en house scene. Als artiest getekend bij het britse label Edition Records werkte hij ook samen met o.a. Lionel Loueke en Jeff Ballard. 

SAMB, geboren in Dakar, woonachtig in Parijs, is de virtuoze en charismatische gitarist die je misschien hebt gehoord aan de zijde van Amadou & Mariam, Pat Metheny, Lisa Simone, Salif Keita en vele anderen ... Of hij nu jazz speelt, hip-hop of traditionele Senegalese muziek, steeds weet hij de menigten te overtuigen en fascineren. 

VAN HULTEN, Nederlandse drummer, is van vele markten thuis. Hij maakt deel uit van het electro-improv project 'Gatecrash' van Eric Vloeimans en speelde o.a. met Tutu Puoane, Wende Snijders en Carla Bley. 

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning