JAZZ OP HET PLEIN: Tim Finoulst Trio & Bert Joris

Tim Finoulst stelt met zijn vast trio met Martijn Vanbuel op contrabas en Daniel Jonkers op drums en als gast Bert Joris op trompet en bugel zijn tweede album Tender Machine voor.

 

Deze nieuwe plaat bouwt verder op de melodische en ritmische composities van voorganger Narrative. Het vertellende aspect wordt deze keer verrijkt met de prachtige sound van Bert Joris. Behalve jazz vinden we ook invloeden uit blues, folk en filmmuziek terug. De titel van het album verwijst naar het gedicht “De Mens Is Een Zachte Machine” van Hans Vroman. Mensen uit directe of minder directe omgeving vormen immers de inspiratiebron voor de meeste stukken van het album.

Tim Finoulst (1986) studeerde af in 2010 aan het conservatorium van Antwerpen bij Hendrik Braeckman en Martijn van Iterson. Hij volgde masterclasses bij o.a. John Scofield, Philip Catherine, Charlie Haden en vele anderen. Hij won prijzen met Sullivan Street Trio (International Jazz Contest Jazz Hoeilaart in 2011) en met Kim Versteynen (Dinant Leffe Jazz Contest in 2013). In 2017 won hij met zijn eigen trio de Jazz Maastricht Awards. Als leraar is Tim Finoulst verbonden aan de kunsthumaniora Musart in Hasselt en het Stedelijk Conservatorium van Hasselt. Ondertussen is hij een veelgevraagd muzikant in tal van jazzensembles (Jelle Van Giel Group, Tutu Puoane Tales By the Moonlight, Nicolas Thys Broadway Neon, Trio In Bocca Al Lupo…)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning