C-MINE JAZZ NIGHT: Steiger & Esinam

Een jazz avond waarin we twee  groepen presenteren die u absoluut gehoord moet hebben. Beide vernieuwers, jong, Belgisch en een geluid van de 21e eeuw. Le nouveau  jazz est arrivé !

 

STEIGER
Sinds hun eerste ontmoetingen zijn Gilles Vandecaveye-Pinoy (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) op zoek naar een eigen creatieve invulling. Niets zozeer als een afwijking van het klassieke format van het pianotrio maar eerder als een onderzoek naar het potentieel ervan.  Jazz? Zeker, al laten de muzikanten van Steiger zich niet intimideren door genregrenzen. Elektronica, hedendaagse muziek, vrije improvisatie en rock maken deel uit deel van de bandsynergie.

In 2017 debuteerde Steiger met het album ‘And Above All’ (El Negocito Records). Opvolger ‘Give Space’ verscheen in september 2018 via SDBAN Records en mocht op lovende kritieken rekenen.

Steiger was voorbije zomer te zien op Gent Jazz en Jazz Middelheim. In 2018 speelde de groep ook op het prestigieuze 12 Points Festival in Dublin.


ESINAM
Esinam Dogbatse raakte reeds op jonge leeftijd gefascineerd door percussie-instrumenten zoals de tama. Piano was haar eerste ‘echte’ instrument, maar omdat die niet zo handig mee te nemen was als ze reisde, schakelde ze al snel over naar dwarsfluit. Haar composities dragen sporen uit verschillende werelden, zowel geografisch, cultureel als muzikaal. In haar live performances wil ze zo veel mogelijk vrijheid bewaren. Door zo min mogelijk vast te leggen op voorhand blijft er voldoende ruimte voor improvisatie. Als fluitiste en percussioniste speelt of speelde ze bij bands als Marock’in Brass, Kel Assouf, Témé Tan en Sysmo. Baloji nodigde haar uit als gast op zijn laatste plaat en Mélanie De Biasio boekte haar als openingsact voor haar uitverkochte shows in de Ancienne Belgique.

In september 2018 bracht ESINAM haar eerste EP uit bij Sdban Ultra (NEWS Records). Met haar debuut EP geeft ESINAM een inkijk in haar eclectische muzikale wereld. Ze verweeft traditionele instrumenten met haar warme stem en dwarsfluit.

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning