JazzClass Series

JazzClass Series: cursussen die je alles over jazz leren. Ook in het voorjaar kan je één van de JazzClass Series volgen. Zowel Miles Davis, Chet Baker, als de nieuwe generatie van de Belgische jazzscene komen nog aan bod.

Meeting Miles

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Miles Davis het tijdige voor het eeuwige ruilde. Frederik Goossens gaat in deze tweedelige lessenreeks dieper in op de jazzgeschiedenis, met als uitvalsbasis de opmerkelijke carrière van de trompettist. Weinig muzikanten hebben de koers van de muziekgeschiedenis zo wezenlijk veranderd. Zijn albums in de jaren vijftig, met als onbetwiste hoogtepunt Kind of Blue, maakten van hem een superster. Hij was zonder twijfel één van de meest aantrekkelijke en invloedrijke figuren van de Amerikaanse muziek.
Wo 1 en 8 februari ’17 - CC Diest

Belgian Jazz 2 - Jong geweld

De Belgische jazzscene is behoorlijk levendig en bloeiend en behoort tot de top van Europa. België stond zelfs aan de wieg van de Europese jazz. We bekijken de nieuwe trends van jong geweld STUFF, Pomrad, Steiger, Nordmann, SCHTNZL,… die de grenzen openbreken en buiten de lijntjes kleuren.
Do 2, 9 en 16 februari ’17 - C-mine Genk
Ma 6, 13 en 20 februari ’17 - Rataplan Borgerhout
Wo 22, 29 maart en 19 april '17 - CC De Werf Aalst

Let's get lost: Chet Baker

Zelden was er in de jazz een meer spontane improvisator. Met zijn eigen kwartet groeide hij uit tot de meest populaire trompettist van de jaren vijftig. Chet bezat het allemaal: een buitengewoon lyrische toon, onweerstaanbare looks, en daarbovenop die engelachtige stem die recht naar je hart ging. Hij maakte de jazz opnieuw verteerbaar voor een groot publiek, zonder daarbij zijn ziel te verkopen aan de big business. In deze lezingenreeks gaan we op zoek naar de parels in een onstuimige carrière vol ups en downs.
Za 11, 18 ,25 mrt ’17 - CC Casino Koksijde

Eerstvolgende events

Ondersteuning