Jong Jazztalent Gent 2016

Jong Jazztalent Gent is een wedstrijd waarin gezocht wordt naar een bestaande jazzband met een bijzonder en ambitieus project. De organisatie stelt een geldsom ter beschikking om dit project te realiseren. Het project is een traject van maximaal 1 jaar dat in nauw overleg met de organisatie wordt gerealiseerd. Het project is vrij te kiezen door de band: gastmusici, budget voor arrangementen, opnames …

Deelnemingsvoorwaarden

  • Enkel bands in het jazz-genre kunnen zich inschrijven.
  • Alleen bestaande bands kunnen deelnemen.
  • Een groep of band kan in gelijk welke vorm deelnemen: solo / duo / trio / kwartet / …
  • Inschrijving dient te gebeuren ten laatste op 20 april 2016.
  • De maximumleeftijd van de musici is 30 jaar. Er kan een uitzondering gemaakt worden voor 1 muzikant van de band.

Inschrijving

Inschrijven doe je in 2 stappen:

  1. Verstuur je projectvoorstel via e-mail naar kevin@jazz.be. Je voorstel omvat een omschrijving van het project en een kostenraming. Het traject duurt maximaal één jaar en eindigt met een concert op Gent Jazz Festival.
  2. Schrijf je hier in via vi.be. Je inzending omvat 3 songs, een bio, de details van alle muzikanten en up-to-date contactgegevens.

Prijs

Er wordt een maximaal bedrag van € 10.000 ter beschikking gesteld om het project te realiseren. Bij het project behoort een concert op Gent Jazz Festival 2017. De gage voor het concert op Gent Jazz Festival is inbegrepen in het totale bedrag dat ter beschikking wordt gesteld (300 euro x aantal muzikanten).
Het project kan uit verschillende elementen bestaan: opnames, gastmusici, arrangementen … Het project wordt afgelegd in nauw overleg met de organisatie.

Vragen?

Contacteer Kevin Devos via kevin@jazz.be of op 0486 44 87 91.

Lees het volledig bericht op Poppunt / vi.be

Jong Jazztalent Gent is een initiatief van Gent Jazz Festival in samenwerking met brouwerij Duvel Moortgat. Jong Jazztalent Gent tracht het jazzleven bij jong musici te stimuleren en in het bijzonder de kwaliteit van het musiceren.

Eerstvolgende events

Ondersteuning