Eerste namen Gent Jazz Festival 2017

Van 6 tot en met 15 juli 2017 kan je opnieuw terecht op de Bijlokesite in Gent voor Gent Jazz Festival! 

De New Yorkse jazzzangeres, NORAH JONES, stelt op 9 juli haar zesde en nieuwste album 'Day Breaks' voor op de Main Stage. Met een resem aan opkomende concertdata, maar met Gent Jazz Festival als exclusief Belgisch concert, belooft het een unieke avond te worden die de thuisblijvers zich zullen beklagen! Voor het de beurt is aan deze grande dame van de jazz, presenteren we u de voortrekkers van een ijzersterke generatie Franse jazzmuzikanten: VINCENT PEIRANI & ÉMILE PARISIEN. Verder bevestigt de virtuoze Israëlische contrabassist en componist Omer Avital die dag zijn komst naar de Bijlokesite met OMER AVITAL QUINTET. Vergelijkingen met de legendarische Charles Mingus zijn hem, en binnenkort u, niet vreemd. De Gentse drummer Yves Peeters krijgt diezelfde dag als het ware de volledige controle over de Garden Stage waar hij eerst driemaal aantreedt met YVES PEETERS GUMBO en vervolgens de festivaldag afsluit met zijn brassband KLEPTOMATICS.

Eerstvolgende events

Ondersteuning