Jazzmuzikant Lander Gyselinck ontvangt Vlaamse Cultuurprijs Muziek 2015

Op 3 december reikte minister van Cultuur Sven Gatz in Flagey de Vlaamse Cultuurprijs Muziek 2015 uit aan jazzmuzikant Lander Gyselinck. Gyselinck is al langer een referentie op de nationale en internationale jazzscene, niet alleen als muzikant maar ook als componist. Hij ontwikkelde zeer snel een eigen stijl waarmee hij zich een weg baande in de avant-garde, experimentele en improvisatiejazz, van hier tot ver buiten de landsgrenzen.

Na een opleiding jazz en lichte muziek aan het Conservatorium in Gent en Brussel vulde hij zijn kennis aan met een jaar New School for Jazz and Contemporary Music. Lander Gyselinck verkende vele horizonten: met het kwintet STUFF. brengt hij met vier andere muzikanten een crossgenre groove, ergens tussen hiphop en eerder elektronische jazz funk.

Gyselinck is actief in een hele resem projecten in verschillende constellaties. Hij stond aan de wieg van LABtrio en werkt met grote namen zoals Kris Defoort. Ook met BeraadGeslagen, het Ragini Trio, Sandy, zijn New Yorkse band Howard Peach, Sinister Sister en zijn soloproject Known Alone treedt hij regelmatig op.

Lander Gyselinck is een graag geziene podiummuzikant. Hij kan dan ook al een zeer lange speellijst voorleggen waaronder: Jazz Middelheim, Vrijstaat O., de Beursschouwburg, White Cat, Brosella, Dour, Dinant jazzfestival, Flagey. Tremplin Jazz d’Avignon, Bilzen Jazz Night, Nederland, Noorwegen, Zweden, UK, Polen, Duitsland, New York, … Eerder ontving hij de Toots Thielemans Jazz Award, de Sabamprijs Jong Talent en de prijs Gent Jazz. Vorig jaar werd hij MIA 2015 muzikant van het jaar.

Eerstvolgende events

Ondersteuning