10 dagen Brussels Jazz Festival

De Amerikaanse trompettist Roy Hargrove opent op donderdag 12 januari het Brussels Jazz Festival. Het festival is al aan zijn derde editie toe en ook nu vindt het liefst 10 dagen durende jazzevent plaats vlakbij de romantische vijvers van Elsene, in het superbe Brusselse cultuurhuis Flagey.

Brussels Jazz Festival 2017 presenteert een bijzondere aantrekkelijke, hedendaagse jazzaffiche. In totaal staan zo’n 21 live acts op het programma. De concerten van het Belgische Brzzvll en het Britse Sons Of Kemet zijn helaas al uitverkocht. Maar meer groove en funky jazz krijgt u van onder meer nog het Britse trio Phronesis (20.01). Ook heel wat luisterrijke Belgische jazz zal de festivalpodia in Flagey passeren: Lionel Beuvens Motu (18.01), Drifter (19.01), Bert Joris met Frank Vaganée en het Brussels Jazz Orchestra (17.01).

Ook uit het buitenland serveert Brussels Jazz Festival smaakmakende jazz. Zo staan Makaya McCraven, Vijay Iyer & Wadada Leo Smith geprogrammeerd. Alsook de kwartetten van Mark Guiliana en Avishai Cohen. Op donderdag 19 januari komt het Yaron Herman Trio en de dag erna, op vrijdag 20 januari, de Canadese gitarist Quinn Bachand en het Zwitserse Nik Bärtsch ’s Mobile Extended. Mobile, ditmaal met extra strijkers, verovert al vele jaren podia wereldwijd met een unieke mix van jazz, funk, minimalistic, sacrale en Japanse muziek.

Maar Brussels Jazz Festival 2017 biedt nog veel meer. Van de betreurde jazzfotograaf Johan Van Eycken is een overzichtstentoonstelling samengesteld. Voorts zijn er de lezingen 100 jaar Jazz van Marc Van den Hoof en Marc Danval, een workshop Africa Jazz, de documentaire 'A song is born' over Bert Joris en meerdere films over Miles Davis. Het festival sluit af op zaterdag 21 januari met de soundtrack Nosferatu van Buscemi & Michel Bisceglia ensemble.

Alle info vind je hier.

Eerstvolgende events

Ondersteuning