Jazz au Cinéma

Film en jazz... het is een combinatie die al vaker voor prachtige resultaten zorgde. Denken we maar aan Ascenseur pour l'échafaud uit 1958 met de muziek van Miles Davis. Een klassieker. Ook dichter bij huis levert het vaak wondermooie resultaten op. Zo heeft Brussels Jazz Orchestra iets met stille film: het begon in 2003 met BJO vs The big white screen en mondde uit in hun bijdrage aan de Oscarwinnende soundtrack van The artist in 2012. De komende maand presenteert CCHA twee nieuwe jazz/film projecten:

Buscemi & Michel Bisceglia: Alternative soundtrack for Nosferatu

Dirk Swartenbroekx is vooral bekend van zijn zwoele beats als Buscemi. Maar hij experimenteert voortdurend met andere genres. Michel Bisceglia ontpopte zich de voorbije jaren als een succesvol filmcomponist met o.a. Marina en het winnen van een World Soundtrack award. Bijna tien jaar na het eerdere filmconcert Man with a movie camera van Dziga Vertov (CCHA, 2008) gaan Buscemi en Bisceglia opnieuw op pad met een inventieve nieuwe live soundtrack bij Nosferatu, één van de grootste klassiekers uit de filmgeschiedenis én een voorloper van het horrorgenre.
woensdag 15 februari, 20 u in cultuurcentrum Hasselt

Nordmann plays Dementia: Nordmann's Daughter of horror

Gitarist Edmund Lauret groeide op in Newcastle en bassist Dries Geusens in Overpelt. Samen met Elias Devoldere en Matthias De Craene werd Nordmann gesmeed. In 2012 al wonnen ze de Muziekmozaïek award, in 2013 de Storm! contest en in 2014 behaalden ze de zilveren medaille op Humo’s Rock Rally. Dementia/Daughter of horror van John Parker uit 1955 is een duistere en uiterst bizarre film noir. De donkere, filmische en dreigende ondertoon van Nordmann past dan ook perfect bij de mysterieuze sfeer van deze cultklassieker.
woensdag 15 maart, 20 u in cultuurcentrum Hasselt

meer info & tickets via www.ccha.be

Eerstvolgende events

Ondersteuning