Breng je plannen onder stoom met stroom

Ook in 2017 zullen er opnieuw STROOM-subsidies worden toegekend aan jong, opkomend Limburgs talent. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er deze keer maar één aanvraagronde worden georganiseerd mét als deadline 15 maart. Heb je plannen, of concrete ideeën? Dien dan nu in én wacht niet langer.

 

STROOM is de subsidielijn van provincie Limburg, die talent een duw in de rug geeft om zich professioneel te ontwikkelen. Bedoeling is te zorgen voor een betere omkadering, begeleiding en ondersteuning van de aanvragers. Met dit reglement wil de provincie vanuit het cultuurbeleid zich blijven manifesteren als een dynamische regio die creatief talent en ondernemerschap stimuleert.

STROOM richt zich op jong talent of op gevestigde talenten die met input van een Limburgse partner zich professioneel verder ontwikkelen. STROOM mikt jaarlijks op 20 à 30 trajecten waarbij Limburgse cultuurtalent opgepikt wordt en optimaal omkaderd en begeleid wordt met het oog op het uitbouwen van een professionele werking met (inter)nationaal potentieel.

STROOM focust op 2 vormen van subsidie: een opleidingsbeurs van maximum 2.500 euro voor een workshop, masterclass of opleiding in binnen- of buitenland of een projectbeurs tot 7.500 euro. Limburgs literair talent wordt ondersteund via de STROOM-literairsubsidie, die kan oplopen tot 5. 000 euro.

Geïnteresseerd? Waag je kans en dien jouw aanvraag is! Jouw aanvraag dient voor 15 maart 2017 op de Afdeling Cultuur van de provincie Limburg toe te komen.

Meer info en het reglement vind je op de website www.limburg.be/stroom

Eerstvolgende events

Ondersteuning