Programma Jazz Middelheim 2017 bekend

Jazz Middelheim, dit jaar van 3 tot en met 6 augustus in het Antwerpse Park Den Brandt, maakt vandaag de eerste artiesten bekend die er deze zomer zullen aantreden.

5 augustus staat volledig in het teken van tributes. Randy Weston brengt een ode brengt aan Thelonious Monk in het kader van Monk 100, Bill Frisell selecteert uit het oeuvre van John Lennon met ‘All We Are Saying’, Mingus Big Band eert –welja- Charles Mingus en Tony Allen Quartet brengt deze zomer Art Blakey –een van de grootste en meest invloedrijke drummers die ooit geleefd heeft- even terug naar het Antwerpse park. Op de Club Stage demonstreert Ruben Machtelinckx in verschillende gedaantes zijn kunsten.

Aanvulling affiche

Nadat eerder Randy Weston, Bill Frisell, Mingus Big Band en Tony Allen Quartet werden aangekondigd, wordt het volledige programma nu onthuld! Van Morrison, Charles Lloyd & The Marvels, The Cinematic Orchestra, Joshua Redman ‘Still Dreaming’, Antoine Pierre Urbex, Matthew Herbert’s Brexit Big Band, Portico Quartet, Dans Dans, Becca Stevens en artist in residence Mark Guiliana vervolledigen de affiche.

Club stage

De Club Stage, het tweede podium van het festival, is elke dag het speelterrein van één muzikant, die er vier sets in vier verschillende gedaantes brengt. De eerste dag is in handen van de Belgische toetsenist Jozef Dumoulin. Chantal Acda ontfermt zich over de tweede dag, Ruben Machtelinckx over de derde en Nicolas Kummert sluit de laatste dag af.

Kijk hier voor meer info & tickets.

Eerstvolgende events

Ondersteuning