Django Unlimited

Django Reinhardt is mogelijk nog minder Belgisch dan Audrey Hepburn, of u had hem enkele jaren geleden wel enkele verdiepingen hoger geplaatst in de top 100 van De Grootste Belg. 

Tenzij u natuurlijk daadwerkelijk gelooft dat er op aarde 65 landgenoten hebben rondgelopen van wie de rest van de wereld meer wakker lag dan van 'veruit de grootste gitarist aller tijden'. Die uitspraak komt van Jeff Beck, maar ze had evengoed van Grateful Dead-gitarist Jerry Garcia kunnen komen. Of van Woody Allen, wiensSweet and Lowdown gaat over de op een na beste gitarist ter wereld, 'na Django Reinhardt uiteraard'.

Maar goed, de legendarische zigeuner­muzikant is toevallig in het Henegouwse gehucht Liberchies geboren, dus vindt elk jaar in ons landDjangofolllies plaats - een swingend eerbetoon dat om een duistere reden met drie l's wordt geschreven. De twintigste editie wordt deze week op gang getrapt door de Belgische Django-adept Koen De Cauter -with a little help van zijn zonen Waso en Dajo - maar luister zeker ook naar wat Pierre Manetti en Diminuita met de erfenis van Reinhardt aanvangen.

Van 14/1 tot 31/1 op verschillende locaties in onder meer Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Aalst. Het openingsconcert vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten, Brussel.

Eerstvolgende events

Ondersteuning