Gent Jazz 2014

Gent Jazz Festival ontvangt dit jaar Chick Corea en Stanley Clarke, rasmuzikanten die in verschillende bezettingen jazzgeschiedenis schreven, om als akoestisch duo hoogtepunten uit hun werk te brengen.

Gent Jazz 2014

Organisator Bertrand Flamang zegt dat het festival dit jaar teruggaat naar de roots. "We willen meer evenwicht tussen avontuur en mainstream en aandacht voor creatieve fusion", zegt hij. "Ook moet een festivaldag niet enkel toeleven naar een headliner, maar vanaf de eerste minuut boeien." Voorts krijgt het tweede podium (Garden Stage) een meer prominente plaats en wordt op zondag de klemtoon overdag gelegd.

"Deze editie verzamelt heel wat bijzondere muzikanten die zichzelf muzikaal uitdagen, zoals Chick Corea en Stanley Clarke in akoestisch duo, Mehliana waarin Brad Mehldau en Mark Guiliana zich aan de nieuwe muzikale stroming wagen met een hoofdrol voor elektronica en de eerder aangekondigde Bobby McFerrin (Spirityouall)", zegt Flamang.

Binnen het jazzspectrum staan ook Dave Holland ("Prism"), Joshua Redman, Ibrahim Malouf ("Illusions") en een project met Manu Katché, Richard Bona, Stefano Di Battista en Eric Legnini op de affiche.

De jongere generatie wordt vertegenwoordigd door onder meer jazzcomponist Darcy James Argue (bigbandproject Secret Society), pianiste Hiromi, Zara McFarlane, Tigran Quintet, trompettist Avishai Cohen (Triveni), singer-songwriter Julia Holter en Plaistow en Kellylee Evans.

Voorts worden funk- en souladepten bediend met Charles Bradley & his Extraordinaires en José James, terwijl Ludovico Einaudi en Ólafur Arnalds meer minimalistische muziek brengen.

Er is ook een stevig Belgisch aanbod, met Ben Sluijs (3|4 Peace), LABtrio, Black Flower, De Beren Gieren, Delv!s, Melanie De Biasio en TaxiWars. DJ GoDeviLLe, de vorig jaar overleden René De Wever, wordt herdacht op de laatste festivaldag.

Gent Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 10 tot 19 juli.
Tickets zijn verkrijgbaar via gentjazz.com en Fnac.be.

Eerstvolgende events

Ondersteuning