Nicolas Kummert op Prova Records

Zopas verscheen bij Prova Records het nieuwe album Liberté van Nicolas Kummert. Het is al de tweede release van de Naamse saxofonist / vocalist op het Limburgse jazzlabel. Ook ditmaal is het een aanstekelijk warme jazzplaat geworden. 

In sommige nummers gaat Kummert & band de groovy toer op, andere composities zijn dan weer ingetogen. Opvallend ook zijn de songs waarin de 35-jarige Nicolas Kummert geëngageerde thema’s aanraakt als racisme en onrechtvaardigheid. Zelfs het ultieme antiracisme gedicht Strange Fruit pakt hij aan, de song die als jazznummer wereldberoemd is gemaakt door de zangeressen Billie Holiday en Nina Simone. Door gebruik van een stemvervormer maakt Kummert er een wel zeer bijzondere cover van. Nicolas Kummert neemt in de Belgische jazz scene sowieso een bijzondere plek in, want weinigen combineren de sax met zang. Voor Liberté ging Nicolas in zee met gitarist Hervé Samb, pianist Alexi Tuomarila, contrabassist Nicolas Thys en drummer Jens Bouttery.

Liberté van Nicolas Kummert is de zoveelste release op het onvolprezen jazzlabel Prova Records. Het label heeft trouwens nog tal van releases in het verschiet. Van onder meer pianist Raf D Backer, het pianotrio Michel Bisceglia en saxofonist Frank De Ruyter.Eerstvolgende events

Ondersteuning