Mytische jazz met Sun Ra Arkestra

Het legendarische Sun Ra Arkestra treedt in november tweemaal op in ons land. In De Singer in Rijkevorsel is het concert al uitverkocht. Voor het optreden op 24 november in de Cactus Club in Brugge zijn er nog tickets.

http://assets.jazz.cultuurplatform.be/files/651/original/Sun-Ra-Arkestra-singer-June-Tyson-Berliner-JazztageBerlinGermany-november-1971..jpg?1478533499Het is al meer dan 10 jaar geleden dat Sun Ra Arkestra België nog eens aandeed. En het is wellicht de laatste maal dat u dit merkwaardig jazzcollectief aan het werk kan zien met in zijn rangen nog één van de originele bandleden: met name saxofonist Marshall Allen.

De excentrieke artiest Sun ra (1914-1993) startte zijn cultorkest op ruim 60 jaar geleden. Zijn afro-futuristisch jazz - big band meets electronica - alsook zijn mystieke live shows vol knotsgekke verkleedpartijen en onverwachtse openbaringen - oud Egypte meets Star Trek – verdelen de jazzgemeenschap. Sun Ra kon/kan buigen op zowel totaal misprijzen als fanatieke bewondering. Feit is dat tot vandaag de impact van Sun Ra blijft aanhouden, zeker ook bij de jongste liefhebbers van coole jazz.

Na de dood van Sun Ra nam Marshall Allen de fakkel over. Het is deze inmiddels 92-jarige saxofonist die de concerten in België van het Sun Ra Arkestra zal aanvoeren.

Eerstvolgende events

Ondersteuning