Stel jezelf kandidaat voor een showcase op de Belgian jazz Meeting.

Op 1, 2 en 3 september 2017 vindt in Brussel de 4de editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Het driedaagse evenement komt opnieuw tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: JazzLab Series, Museact, Lundis D’Hortense, Théâtre Marni, Kunstenpunt en WBM.

UITERSTE INDIENDATUM IS 27 JANUARI 2017.

De Belgian Jazz Meeting wil in de eerste plaats de Belgische jazzscene meer internationale bekendheid geven en het netwerk met buitenlandse jazzpromotoren versterken. Net zoals bij vorige edities zal een 12-tal Belgische jazzgroepen of jazzprojecten de kans krijgen om zich via een korte showcase voor te stellen aan een gevarieerde groep van internationale organisatoren en journalisten. Het programma bevat daarnaast verschillende netwerkmomenten waarop ook andere jazzmusici hun project kunnen promoten.

Om geselecteerd te worden voor één van de showcases kunnen muzikanten zich zelf kandidaat stellen. Een klein programmatiecomité van 6 jazzspecialisten zal per taalgroep een selectie maken. Met deze aanpak willen de organisatoren de betrokkenheid van de geselecteerde artiesten verhogen en tegelijk zorgen voor een gevarieerd en boeiend programma dat aansluit bij de verwachtingen van de internationale genodigden.
Voor de selectie zullen verschillende elementen een rol spelen zoals:

  • artistieke originaliteit;
  • speelervaring of podiumrijpheid van de musici;
  • het internationale potentieel van de groep of het project: de duurzaamheid of de ‘verkoopbaarheid’ van het project of de band op internationaal vlak;
  • de ‘ondernemerszin’ van de muzikanten of hun entourage; de professionele omkadering.

Wie graag een voorstel voor een groep/project wil indienen dan dit doen via het inschrijvingsformulier. De uiterste indiendatum is 27 januari 2017.

Meer info

Voor de projecten uit Vlaanderen: JazzLab Series – Evelien De Jaeger:
evelien.dejaeger@jazzlabseries.be – 09 043 36 83

Voor de projecten uit de Fédération Wallonie-Bruxelles: Les Lundis d’Hortense asbl – Laurent Poncin:
info@leslundisdhortense.be – 02 219 58 51

De Belgian Jazz Meeting is een samenwerkingsproject tussen verschillende organisaties uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië o.m. Museact, Kunstenpunt, JazzLab Series, Lundis D’Hortense, Théâtre Marni en Wallonie Bruxelles Musiques (met financiële steun van de Vlaamse gemeenschap, Wallonie Bruxelles International, en de Federation Wallonie-Bruxelles)

www.belgianjazzmeeting.be

Eerstvolgende events

Ondersteuning