Avant-gardist Misha Mengelberg is niet meer

Afgelopen vrijdag 3 maart is in Amsterdam op 81-jarige leeftijd Misha Mengelberg overleden. Misha Mengelberg is een coryfee van de Europese improvisatiejazz.

http://assets.jazz.cultuurplatform.be/files/670/original/misha_mengelberg_necrologie_03.jpg?1488975911Zeker in de combine jazz met klassieke muziek was Mengelberg een wegbereider. De raadselachtige pianist en componist, in 1935 geboren in Kiev, begeesterde menig jazzmuzikant en wist zijn toehoorders bij elk concert te verrassen.

Misha Mengelberg was de voorbije 20 jaar meermaals te gast op de podia van Motives for Jazz, zowel solo als in tal van combinaties. Eén van zijn laatste passages in Motives for Jazz was met celliste Frances-Marie Uitti in CC Maasmechelen. Avant-gardist Mengelberg laat een indrukwekkende erfenis achter, waar jazzliefhebber en muzikant waar ook ter wereld nog decennialang een vette kluif aan hebben.

Eerstvolgende events

Ondersteuning