GRATIS JAZZ OP HET PLEIN AAN C-MINE

Ook deze zomer serveert het cultuurcentrum C-mine al voor het derde jaar op rij gratis jazzconcerten. De concerten spreiden zich over 4 woensdagavonden in juli en augustus. Elk jaar zakken honderden enthousiaste jazzliefhebbers af naar Genk voor deze “Jazz op het Plein”-concerten. Maar wat wil je, het decorum voor deze jazzbeleving is ronduit prachtig. De concerten vinden plaats openlucht op het C-mine plein, in de schaduw van de kolossale mijnschacht.

http://assets.jazz.cultuurplatform.be/files/693/original/foto orchestra exotica.jpg?1497019777Het trio van de Hasseltse pianist Arne van Coillie opent de reeks op woensdag 12 juli.

Op woensdag 26 juli staat Orchestra Exotica op het plein. Dit 7-koppig ensemble –allemaal kleppers uit de hedendaagse Belgische jazz- vergast u op extravagante exotica jazz. De muziek is kleurrijk, speels en dansbaar.

Genkenaar Tim Finoulst speelt op woensdag 9 augustus een thuismatch. Met zijn trio, Martijn Vanbuel op bas en Daniel Jonkers op drums, presenteert gitarist Finoulst zijn debuutplaat Narrative.

Afsluiter van Jazz op het Plein 2017 is Compro Oro. Geheel in de sfeer van deze gratis pleinconcerten zal de Gentse band op woensdag 23 augustus alle zuiderse registers opentrekken. De muziek Compro Oro is doordrenkt van latino, afro en groove. De vibrafoon/marimba van frontman Wim Segers zet de toon.

De concerten Jazz op het Plein zijn gratis.
Aanvang: 20.15 uur.

Eerstvolgende events

Ondersteuning