Oproep: wie nomineert u voor de Limburgse Cultuurprijs?

Voor de Limburgse Cultuurprijs 2017 zoekt provincie Limburg dé wereldkunstenaar, dé meest uitmuntende cultuuractor, dé toporganisatie, dé meest succesvolle vereniging … van de voorbije twee jaar. Ken jij zo iemand? Nomineer hem of haar dan als kandidaat via www.limburgsecultuurprijs.be voor 30 juni 2017.

De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. De officiële oproep om kandidaten te nomineren, vertrok op dinsdag 6 juni naar de Limburgse gemeenten, maar het staat iedereen vrij om een persoon of organisatie te nomineren.

“Limburg heeft vruchtbare grond. Voor fauna en flora, voor vernieuwende, creatieve ondernemers, maar ook voor talenten die hun carrière banen in de culturele en socio-culturele sector. Dat wil het provinciebestuur benadrukken en meteen ook de wereldkunstenaar, de meest uitmuntende cultuuractor, de toporganisatie, de meest succesvolle vereniging … van de voorbije twee jaar eens extra in de kijker zetten,” aldus gedeputeerde Igor Philtjens.
“Er zijn uiteraard heel veel gegadigden, creatieve personen en culturele organisaties die nationaal en internationaal de aandacht wisten te trekken van pers- en publiek met hun culturele activiteiten. Daarom lanceren we ook de oproep aan alle gemeenten én aan alle Limburgers om te helpen zoeken.“

Een kandidaat nomineren kan eenvoudigweg door het formulier op www.limburgsecultuurprijs.be in te vullen en in te dienen bij de afdeling Cultuur van de provincie Limburg tegen 30 juni 2017 ten laatste.

Dubbele editie van de Limburgse Cultuurprijs

In 2015 besliste het provinciebestuur de Limburgse Cultuurprijs voortaan jaarlijks en alternerend aan een organisatie en een persoon uit te reiken. In 2015 mocht het Europees Muziekfestival voor de Jeugd de prijs aan zijn palmares toevoegen.
In 2017 bundelt het provinciebestuur de edities van 2016 en 2017 en zal de bestendige deputatie, na advies door de jury, een persoon én een organisatie lauweren die elk de titel én 5.000 euro ontvangen.

Van longlist naar shortlist

Na de deadline voor kandidaatsstelling op 30 juni stelt de afdeling Cultuur van de provincie Limburg een longlist samen. Een vakjury distilleert hieruit vervolgens een shortlist die in september wordt bekendgemaakt.
Dan is het opnieuw aan àlle Limburgers om hun stem te laten gelden, deze keer online. Hierover volgt later nog uitgebreidere communicatie.

Praktisch

Deadline voor het indienen van kandidaten is 30 juni 2017!

U vindt alle informatie, het reglement, een overzicht van de ingediende dossiers per gemeente én het formulier voor kandidaatsstelling op www.limburgsecultuurprijs.be.

Eerstvolgende events

Ondersteuning