WEGWIJS DOORHEEN 100 JAAR JAZZ

Er was geen ontkomen aan. De voorbije maanden was jazz niet weg te slaan uit de media. Dat alles heeft te maken met luisterrijke verjaardag van het muziekgenre jazz. De eerste jazzplaat zag precies 100 jaar geleden het levenslicht.

In C-mine cultuurcentrum Genk loopt over 3 avonden in november/december de lezingenreeks Must-haves van 100 jaar Jazz. Jazz- en popprofessor Frederik Goossens leidt u doorheen een eeuw jazz aan de hand van bekende en minder bekende opnames én tal van sappige verhalen. Naast gepassioneerd docent is deze jazzexpert ook recensent voor Knack en Jazzmozaïek. Zo werkte hij intens mee aan de in maart van dit jaar verschenen speciale Knack-editie 100 jaar Jazz. Als verwoed muziekcollector stelde hij ook de bijpassende compilatie-cd samen.

De cursus Must-haves van 100 jaar Jazz in C-mine cultuurcentrum Genk is gespreid over de donderdagavonden 23 en 30 november en 07 december.
ostprijs: 35 euro, aanvang om 19.30 uur.
I.s.m. JazzLab Series 

http://assets.jazz.cultuurplatform.be/files/695/original/john-coltrane-france-651.jpg?1497020196

Beeld: John Coltrane

Eerstvolgende events

Ondersteuning