Maastricht Jazz Awards

Conservatorium Maastricht & Jazz Maastricht presenteren met trots de grootste internationale jazz competitie in de euregio!

Inschrijven voor Maastricht Jazz Award kan nog tot 15 september 2017 - HIER

Opzet

De competitie heeft twee categorieën: student en professioneel, en bevat drie awards. Na de voorselectie op 16 & 17 september vinden de halve finales en finale plaats op:

3 oktober: Halve finale Student bands – 19h00 – Jazz Dependance Conservatorium Maastricht
4 oktober: Halve finale Professional bands – 19h00 – Jazz Dependance Conservatorium Maastricht
8 november: Finale Student & Professional bands – 20h00 – Muziekgieterij

Stem mee!

De finale op 08 november in de Muziekgieterij is gratis toegankelijk voor iedereen en het publiek heeft zelfs een stem in het toekennen van de Publieksprijs.

Prijzen

De prijzen zijn bedoeld om artiesten de middelen te geven zichzelf te profileren met goede opnames en kwalitatief promotiemateriaal. De prijzen bestaan uit geldbedragen & betaalde concerten met als totale waarde € 6.500.
Optredens zijn op euregionale festivals en podia zoals CrossCurrents Festival, Eupen Musik Marathon, Parkstad Limburg Theaters en meer.

Professional Award: € 2.500 + twee betaalde optredens van elk € 500.
Yamaha Talent Award: € 1.500 + twee betaalde optredens van elk € 500.
Publieksprijs: €500

Raison d'être

De Maastricht Jazz Awards willen de jazz scène van Maastricht en de Euregio versterken. Dit doen wij door een bandcultuur te stimuleren, samenwerkingsverbanden te laten ontstaan en artiesten een platform te bieden om zichzelf te presenteren. Voor iedereen, die wil bouwen aan een carrière of aan een reputatie, is het winnen van een internationaal erkende prijs een flinke stimulans en een bijdrage aan hun bekendheid. De prijsgelden creëren het broodnodige budget om promotiemateriaal te maken, album opnames te realiseren of internationale tours te bekostigen.

Conservatorium Maastricht en Jazz Maastricht willen samen in deze behoeftes voorzien in de vorm van een prestigieuze jazz competitie, de Maastricht Jazz Awards (MJA) en zo de carrières van Euregionale bands stimuleren.

Organisatie

MJA levert een standaard set-up voor de optredens van een P.A., geluidstechnicus en als backline een YAMAHA vleugel, drumstel, bass amp, gitaar amp en digital piano. Vanwege de korte ombouwtijd van 15 minuten tussen de acts door is het gebruikmaken van ons drumstel verplicht. Drummers kunnen wel hun eigen bekkens en snare meenemen. Wij verzorgen geen overnachting en reiskosten voor artiesten. 

Eerstvolgende events

Ondersteuning