Expo 'A great day in Harlem, 1958' - Tony Daenen

Jazzfanaat Tony Daenen neemt u in een boeiende expo - met uniek fotomateriaal, originele platenhoezen, schilderijen, en uiteraard het originele Esquiretijdschrift en de documentaire - terug mee in de tijd, naar het jazzy New York van de jaren ‘50.

Zomer 1958. Het Amerikaanse magazine Esquire brengt samen met freelance art-director en fotograaf Art Kane een artikel over de New Yorkse jazzscène. Het artikel moet gepaard gaan met een unieke foto. Het doel? Zoveel mogelijk jazzlegendes verzamelen op één foto. Het resultaat? Na een vrije oproep verschijnen op een warme zomerochtend in 1958 niet minder dan 57 jazzcats in Harlem, het mekka van de jazz. Een uniek gegeven! Thelonious Monk, Dizzy Gillespie, Lester Young en vele anderen waren van de partij. Esquire publiceerde dit memorabel fotomoment in de januari-editie van 1959. De uniciteit van de samenkomst resulteerde eveneens in een documentaire, die in 1995 werd genomineerd voor de befaamde Oscars.

De expo loopt van 10 december tot 10 januari in CC de Kimpel in Bilzen. (ma-vrij: 9u-17u & za-zo: 10u - 12u)
De expo valt ook te bezichtigen tijdens avondvoorstellingen van CC de Kimpel. Meer info: www.dekimpel.be
Vernissage op 10 december 2017 met om 10u “Ontbijt in de Bib” met Tony Daenen, aansluitend opening van
de expo met aperitiefconcert.

Eerstvolgende events

Ondersteuning