Van de callboys theme song tot de verschillende klanken van een piano: programma najaar 2018

Het najaar van 2018 beloofd weer vol met jazz-ontdekkingen te zitten: Van de callboys theme song tot de verschillende klanken van een piano! 

Voor de prille ontdekker kan je samen met Frederic Goossens in C-mine cc een vorming volgen over jazz. Drie donderdagavonden word je ingewijd in dit muziekgenre en ontdek je wat Jazz tot Jazz maakt. Ook hier kan je op zaterdag 24 november terecht voor en unieke 'double bill'Itamar Borochov brengt jazz doordrenkt van Arabisch en pan-Afrikaanse invloeden. Daarna is er Sal la Rocca met een pittige cocktail van intelligente hard bop en hedendaagse grooves.

Er zijn wel meer samenwerkingen die we dit najaar presenteren. Zo staan op zaterdag 15 december Saskia Lankhoorn en Wolfert Brederode op het podium van CCHA. Met Saskia’s prachtige doch krachtige klassieke speelwijze en Wolferts wispelturige en toch melodische composities belooft dit een avond te worden van tegenstellingen tussen licht en schaduw, energie en diepgang, klassiek en jazz.  

Wist je trouwens dat Pablo Held twee keer naar Limburg afzakt? Op woensdag 3 oktober staat hij samen met drummer, componist en sound-engineer Dré Pallemaerts op het podium van cc de Kimpel. Donderdag 20 september neemt Jasper Blom Quartet hem dan weer mee naar Jazzcase/Dommelhof. Diezelfde avond lanceren we het volgende jazzseizoen met de beklijvende documentaire Juul's Ears. Samen met een expo vertellen we zo het verhaal van vermaard jazzkenner Juul Anthonissen (oprichter Hnita Jazz Club).  

CC MUZE brengt met Raf Vertessen New York Quartet fascinerende muziek voor fijnproevers, geïnspireerd door het druke en chaotische leven in The Big Apple. Terwijl cc de Bogaard de Deense gitarist en componist Jakob Bro met zijn trio naar hier haalt.

Kortom, weer een najaar voor jazz-fans van het eerste uur, liefhebbers van pianomuziek en fans van de callboys. Ah! Daar hebben we het nog niet over gehad. Ontdek dit en nog veel meer dankzij Motives for Jazz.

Eerstvolgende events

Ondersteuning