Jazz over de grenzen met JAM!

Jazz bruist in Limburg!
Daar dragen JAZZ MAASTRICHT in Nederlands Limburg en wij MOTIVES FOR JAZZ in Belgisch Limburg elk ons steentje toe bij. Samen programmeren we jaarlijks meer dan 80 jazzconcerten. Sinds kort werken we in het kader van het project grensverleggers van deBuren samen en brengen we maandelijkse jazzmuzikanten samen op het podium tijdens een jamsessie.

In Belgisch Limburg is het de Muze Jazz Orchestra die de maandelijkse jamsessies hosten. “We organiseren al meer dan 10 jaar elke eerste zondag van de maand een jamsessie” licht Tom Michielsen voorzitter Motives for Jazz toe. “Op het podium zien we gerenommeerd en pril lokaal talent schitteren, naast het podium ontstaan nieuwe muzikale samenwerkingen zoals de Muze Jazz Orchestra.” De formule werkt! Eerst een kort concert om daarna in een open en ongedwongen sfeer jammen. Voor Jazz Maastricht zijn de jamsessies een volledig nieuw gegeven en dat vroeg om een aantal allianties. Zo neemt het Conservatorium Maastricht een belangrijke rol op in de realisatie van de jamsessies in Nederlands Limburg. De Belgische trompettist Carlo Nardozza leidt de huisband van top docenten van Conservatorium Maastricht. De sessie biedt daarmee een podium dat aanstormend talent en gevestigde namen met elkaar doet musiceren in de puurste jazz traditie: volledige improvisatie en een open podium.

JAM! loopt van januari tot december 2019 met elke eerste zondag van de maand (uitgezonderd in juli en augustus) een jazzavond in het muzeCafé te Heusden-Zolder. In Maastricht wisselen de data maandelijks en is café Charlemagne de thuishaven. Op die manier staan er nu alvast 20 jamsessies gepland. Daarnaast organiseert cc de Kimpel te Bilzen nog 2 zomerjazzavonden en mag je ook 24 mei 2019 in je agenda aanstippen. Die avond delen BB THREE, EQUIPE DE RÊVE en de CONSERVATORIUM MAASTRICHT BIG BAND het podium tijdens een unieke festivalformule. Die avond nodigen we het muzikale netwerk van beide jazzplatforms uit voor een ontmoeting, maar hopen we ook ons eigen publiek te inspireren met deze muzikale uitwisseling.

Eerstvolgende events

Ondersteuning